Mød Giraffen

Giraffen det er mig, Rikke Torp, jeg vil herunder fortælle lidt om mig selv og min historie:

Hvorfor netop giraffen?

Giraffen er verdens højeste dyr, hvilket giver den et godt overblik. På grund af dens højde, har den også et stort hjerte og det helt specielle ved giraffen er at den holder øje med andre. Den er ikke til nemme løsninger, den strækker sig gerne langt og forsigtig for at få fat i dens yndlingsspise nemlig akacieblade. Giraffen er et meget roligt dyr. Den har endda fået sit eget sprog:

Girafsprog:
1: Hvad skete der
2: Følelser, hvad føler jeg
3: Behov, hvad skal der til
4: Hvem kan spørge om hjælp

 

Hvorfor kalder jeg mig så en giraf, jeg er jo ikke særlig høj

Jeg kalder mig selv giraffen, da jeg er en person med et stort hjerte, som gerne vil holde øje med og støtte folk til at lære, at der ikke findes nogle nemme løsning til at tabe sig.
Jeg vil gerne lære dem, hvis de bevare roen, bliver i flokken, strækker sig og øver vil de med tiden kunne få giraffens overblik og tage gode valg resten af livet.

 

Min historie

Jeg er en kvinde, som netop kan skrive 40 år. Først som 26 årig forstod jeg at træffe mit første beviste valg.
Jeg er mor med stort M og bondekone, men ikke mindst, har jeg fundet min egen vej.

Min familie består af:

Laust, 6 år, lillebroren, skoleelev, mester i Skylanders verden og en rigtig hyggefætter.

Thea, 7 år, skoleelev, en pige med fut i rumpen, har altid gang i noget og helst i selskab.

Johanne, 9 år, skoleelev, storesøster gen, rolig den ”ordenlige” nyder en slapper men er hurtig klar til spilopper

Johnny 46 år, selvstændig landmand. En fantastisk person, som er en meget bevidst planlægger. Jeg ser meget op til Johnny, og er meget lykkelig for, at netop han er min mand!
Modsætninger mødes siges der og ja vi er forskellige, men jeg nyder hans planlægnings gen, åbne fordomsfrie væsen og han er den der kan støtter mig i, at kan gøre det, jeg brænder for – Letvægten.

 

Barndommen

Jeg er vokset op i en fiskerby og har fra helt lille set folk arbejde hårdt og har altid haft stor sympati for folk der vil noget.
Min familie bestod af mor, far og en storesøster. Jeg har haft en meget fri barndom, men det lå i luften at alle gjorde hvad de kunne. Jeg fik mit første job som 12 årige og har faktisk haft arbejde siden.
Som lillesøster var der måske ikke de store forventninger til mig. Mine forældre havde nok på ondt og godt, mest godt, afprøvet alle opdragelsesteknikker og kravsætninger på min søster.
Jeg var en rigtig drengepige, en spirrevip, der elskede at bruge min krop. I mit barndomshjem spiste vi traditionel Dansk mad, sovs, kartofler og kød (ofte pandestegt fisk), ingen tænkte på om mad kunne være sundt eller usundt.

 

Ungdommen

Jeg var en meget egenrådig teenager, som brugte meget tid på at feste med vennerne, arbejde og var ikke meget på i skolen, – Jeg levede i nuet. Derfor havde jeg hellere ikke nogen ide om hvad jeg skulle efter endt 10. Klasse. Jeg lukkede øjerne og trak en ungdomsuddannelse.
I en alder af 20 år og mange tilfældigheder, havde jeg pludselig ”villa, volvo og vovse”

 

Uddannelse – job

Jeg trak ungdomsuddannelse HF og efter 2 år kom jeg ud med tvivlsomt karaktergennemsnit og vejede næsten 100 kg.
Jeg gennemførte social og sundhedsundandelsen og pædagoguddannelsen, begge spændende uddannelser, men som før nævnt valgt med mere eller mindre lukkede øjne.
Denne uvane havde sat sig fast og uden nøje overvejelser fik jeg job i en børnehave, med den overbevisning: ”jeg ved, hvad jeg har men ikke hvad jeg får” En overbevisning jeg har ændret meget siden!

Da jeg havde været der i 7 år, og brugt ALT mit krudt på, at gøre mit arbejde perfekt (tror ikke længere det perfekte findes eller er lykken) – BUM så overmandende stressen mig! Jeg var lagt total ned, det var noget helt ukendt for mig, jeg havde ingen erfaring. jeg prøvede den vej som jeg altid har virket for mig, at arbejde mig ud af problemet.
Jeg gik til Psykolog, der fik hjulpet mig igennem, og en ting der satte sig fast er: ”Du bliver aldrig den samme efter stress”

Efter en god hoved oprydning, er jeg blevet stærkere. Jeg ved jeg aldrig kommer af med stressen men har lært at acceptere den og jeg har fået værktøjer, til at styre den. Jeg kan nu mærke når stress banditten rører på sig og er bevist om at den ikke får lov at styre mit liv igen!
Jeg flakkede lidt rundt, for at forsøge at finde mit ”kald”– noget jeg ikke kunne lade være med, jeg var bl.a. hjemmegående, kontormedhjælper, vægtvogter konsulent og butiksassistent. Men ingen af disse job, var det helt rigtige for mig. Jeg måtte søge videre og heldigvis for det!
I en alder af 39 fandt jeg ud af en mine største styrker, er at jeg kan flytte mig, tør at blive ved, videreuddanne mig og vigtigst af alt jeg vil blive ved med at lære!

 

Min overvægt

Som tidligere nævnt, har jeg aldrig tænkt videre over tingene, de skete bare. Dette afspejles også i min vægt.
Som barn var jeg en spirrevip, dette tilfældigheds spil som mit liv havde været, gjorde at jeg som ung og voksen lod kiloene snige sig på og jeg glemte at hører og mærke efter. Og som ganske ung havde overvægten taget styringen og blevet en del af min identitet, hvilket jeg ikke synes om!
Til sidst fik jeg nok. Nu skulle det være slut og jeg rejste mig fra sofaen. Jeg opdagede, at vægttab først og fremmest handler om motivation og om at være klar.
Processen med at tabe mig og ikke mindst holde vægten blev en øjenåbner for mig.
Jeg opdagede hvor dejligt det føles at gøre noget godt for mig selv. Samtidig fandt jeg ud af hvor vigtigt det er at have hovedet med i vægttabet. Det handler ikke kun om overflødige kilo – det handler i lige så høj grad om. hvordan du tænker om dig selv.
Jeg havde i lang tid kigget på mig selv og tænkt: Jeg er for tyk. Jeg brugte meget energi på at tænke på at jeg burde tabe mig. Omvendt da jeg var kommet igang, så resultaterne, fik jeg gejsten til at fortsætte.
Jeg gjorde nu nogle beviste valg:

• Jeg valgte ”villa, Volvo, fra, Vovsen beholdte jeg
• Jeg vil aldrig igen lade stress styre mit liv
• Jeg vil aldrig lade overvægten styre mit liv igen
• Jeg sagde op som pædagog
• Jeg startede starte mit eget firma – Letvægten
• Jeg må gerne fjumre og øve mig på det lette liv
• Jeg må aldrig stoppe med at være nysgerrig og lærer
Vigtigst af alt, er jeg begyndt at spørge mig selv, hvad synes du? Og Jeg HØRER efter!

 

Sundheds og slanke coach – mit ”kald” min vej

At have fundet min vej til vægttabet gav mig blod på tanden til at hjælpe andre med at slippe af med de overflødige kilo. Tidligere hjalp jeg andre til vægttab som konsulent for et amerikansk slankekoncept. Det var ok, men manglede noget. Mere personlighed, vestjysk kendskab, plads til forskellighed. Der var meget fokus på det fysiske vægttab, men ikke på det mentale.
Det inspirerede mig til at uddanne mig til sundheds og livsstils coach. Som coach kan jeg sætte fokus på de mentale forhold, der har indvirkning på om vægttabet lykkes eller ej.
Jeg har fundet mit ”kald”, det arbejde, jeg ikke kan lade være med og som giver mig lyst og drivkræft til at forsætte.
Jeg har fundet ud af, at jeg KAN styre min vægt og er overbevidst om at jeg vil leve det lette liv på den fede måde!
2014 tog jeg springet sagde mit faste job op og slog en plakat op. Jeg var i gang!
Efter jeg er kommet mig over opstarts urolige tanker, såsom er jeg god nok? kan jeg? og er der overhovedet nogen der har brug for mig? Er jeg fuld af glæde over, at jeg tog et bevidst valg og kan se, at jeg hjælper andre!

 

Hverdagen

Jeg tror på forskellighed og har valgt at Letvægtens koncept skal passe til de folk der kommer og ikke omvendt. Derfor tilbyder jeg både hold og individuelle forløb.
Holdet giver sparring, fælles glæder og en fast tidsramme. Hver tirsdag kl. 18.30-19.30 er der åbent motivations møde i Harboøre, her kan alle komme uden tilmelding. Nye tiltag er på vej i Harboøre, efteråret 2015 vil jeg kunne tilbyde lukkede mandags formiddags hold, mandehold, begge hold vil være en kombination mellem motivation og motion. Endvidere vil der være mulighed for tænk og trav coaching, hvor coaching sessionen foregår på en gåtur i det fri.
Vildbjerg holdet er, et lukket hold der har de samme tilbud som Harboøre-holdet men dette hold er med lukket tilmelding og har et fast start og stop tidspunkt.
De individuelle eller VIP forløbene er for de folk der gerne vil kører deres egen forløb, dette giver dig det fulde ansvar men også en stor frihed, der er kun fokus på dig.

 

Fremtid

Jeg er vågnet op af den ”fede” søvn, har hanket op i min rygsæk med personlige erfaringer, uddannelser og besluttet mig for at gøre alt det der skal til for aldrig at blive tyk igen!

Det er mit mision, at jeg forsat kan motivere folk til at få styr på deres udfordringer og hjælpe dem til at finde deres vej, så de kan fastholde deres ønske vægt og træffe gode valg resten af livet.

Der kan ikke kommenteres på dette indlæg.

Letvægten

copyright © 2015

Letvægten.dk - Strandvejen 8 - 7673 Harboøre - Tlf: 51 32 18 62 - Mail: rikke@letvaegten.dk

Jeg samarbejder med

tryk på billedet for at komme til deres hjemmeside