Så prøver vi igen

skaermbillede-2016-12-31-kl-09-46-49

 

Nytårsaften er kun en rakets længde væk, vi har lige vendt det først blad i den nye kalender.

Vi tripper spændte, for at se hvad det nye år vil bringe.

 

De berømte eller berygtede 5 kg.

skaermbillede-2016-12-31-kl-09-52-11

Det er også højt tid for nytårsforsætterne. Hvem har ikke hørt nogle andre eller sig selv sige i det nye år “vil jeg holde op med at ryge”, “vil jeg spise sundere” eller i det nye år “vil jeg motionere noget mere”?  Eller hvad med de der 5 kg du gerne ville smide? Bliver det dem i år, eller bliver det tøj der har ligget og været lige lidt for småt i et stykke tid der ryger? Nytårsforsætterne fyger rundt i luften som farvestrålende raketter.

En fuser?

En stor kanon kan let blive til en fuser, hvor mange gange har du ikke vågnet op i det nye år og  glemt alt om de farvestrålende nytårsforsætter?

måske fordi:

  • Det er mere behageligt at blive ved med at leve som du altid har gjort
  • Der er skihop i tv og jeg skal til fest på lørdag – Jeg finder på flere undskyldninger
  • Jeg er bange for at det ikke lykkes og jeg skal opgive igen
  • Det kan jeg ikke overskue at gå i gang med
  • Jeg er bange for hvad andre siger hvis jeg er på slankekur

Anyway Jeg har haft mange nytårsforsæt, tænkt og sagt mange af de ovenstående ting og gør det på en måde stadig…

Før de 5 kg – Passiv tænkning

Ville jeg efter nytår blive ved med at gå og tænke, små brokke mig over de 5 kg, jeg gerne ville tabe og der skete ikke en hujende fis!

Efter de 5 kg – Aktiv tænkning

img_5734

Jeg tænker stadig meget på de 5 kg, forleden morgen var jeg travet til æ brugs for at handle ind. Det var befriende at kunne smide de 5 kg der faktisk var ret tunge efter jeg var kommet hjem med dem. Jeg tænker på dem fra en hel anden vinkel: Hvad kan jeg gøre for at de ikke kommer igen.

Det giver mig:

  • Kontrol over mine tanker
  • Mod til at handle
  • Tilpashed
  • Overskud
  • Jeg er lige som alle andre, i hverttilfælde til 15. januar, hvor de store farverige nytårsforsætter ofte bliver overmandet af gamle vaner.

Farvestrålende hurtige knallerter eller en solid batteri?

Om man er til kanllerter eller batterier er en smagssag.

Jeg har igennem årene prøvet mange knallert slanke kure og ved hvad det gør ved mine tanker, humør og min vægt på længere sigt.  Trods det drages jeg af de mange hurtige kure januar måned byder på. Jeg ser mig selv, gøre som børnene når julekatalogerne kommer i november mig selv bladre dem igennem utallige gange og lader mig drømme med “tænk hvis… lige om lidt har jeg tabt mig…” Forskellen fra før og nu er at jeg hurtig falder tilbage til min solid batteri hverdagen med små og godt. Jeg tager ansvar for min tanker, ord,  lader ikke dem eller nogle farvestrålende januarskure ikke styre mig.

Mit nytårsforsæt

Jeg vil hoppe på januars bølgen af sund mad, motion, holde fokus og nyde det hele 2017!

Jeg ønsker alle jer et fantastisk LET nytår

skaermbillede-2016-12-31-kl-09-55-28

 

 

 

 

Skriv et svar

Letvægten

copyright © 2015

Letvægten.dk - Strandvejen 8 - 7673 Harboøre - Tlf: 51 32 18 62 - Mail: rikke@letvaegten.dk

Jeg samarbejder med

tryk på billedet for at komme til deres hjemmeside