Hvad har møde i 1.A med dit vægttab at gøre?

Forleden aften var jeg til forældremøde i min datters klasse, Hun går i 1A.  
Klasselærerne fortalt os om hvor dygtige og interesserede vores små poder var for, at  lære noget, som de hel sikker vil få glæde af resten af livet. Nemlig at læse.
Jeg sad og smilte lidt og tænkte børn har ingen viden om tal og bogstaver, alligevel går de til markronerne uden tøven, hvilket vi voksne kunne lære meget af.

frode-og-yrsa

Yrsa og Frode kaster sig ud i at lære bogstaver.
Kaster du dig ud i det du drømmer om?

Lær med pen og papir

Jeg har altid været glad for at skrive ting ned, “todo” lister og lave mine egne systemer. 
Dette kan jeg kan gøre alle steder – også selvom  der ingen mobil eller internetdækning er.

Da jeg havde bestemt mig for at, at tabe mig, var den første lære (igen), at finde ud af, hvad jeg proppede i munden, hidtil havde jeg spist uden at nå at tænke.

Jeg valgte,at begynde at skrive maddagbog. Jeg skrev alt og jeg mener alt ned hvad jeg spiste, for at lave et overblik over mit mad indtag. Det var i begyndelsen en meget tidskrævende og meget uvant opgave.

Men jeg oplevelede allerede i løbet af de første par dage hvad det gjorde ved mine valg og vaner iforhold til mad.

Pludselig begyndte jeg at tænkte inden jeg indtog noget og det gav mig mulighed for selv at vælge fra men bestemt også til.
Jeg fandt hurtigt ud af at maddagbogen gav mig tryghed, den gav mig styringen tilbage og arbejdsro.

dagbog

Jeg mener ikke man resten af livet skal skriv alt ned. 
maddagbogen skal bruges som en støtte, skrive det ned, der giver mening og  hermed skaber et meget personligt og stærkt værktøj, som man vil kunne høste frugten af  igen og igen.

Lifesum en ny verden 
Jeg er en person som, gerne prøver nyt og nok som så mange andre, søger den nemme og hurtige vej til viden.
Dette havde den gratis app Lifesum svaret på.

Dette er en elektronisk dagbog, som via diagrammer og maddatabase gør det let med få klik, at finde og holde styr på hvad der er I den mad man spiser.

Jeg er meget imponerede over dens barcode scanner og føler mig som den lykkeligste  kassedame, hver gang den kan fortælle mig hvilken madvare jeg står med bare ud fra nogle streger bag på pakken – whaoo siger jeg hver gang og tænker DET er bare så nemt.

lifesum

Hvis man er guld medlem, dvs. at man abonnere på Lifesum, kan den også registrere og sammenkøre din kost og motion i et diagram.

Det sidste nye skud på app´en er at guld medlemmer kan få  måltidsanbefalinger. Du får nye opskrifter hver dag, der er baseret på dine sundhedsmål, som du kan gemme og indføre senere.

Lifesum er super god til hurtige facts og altid lige ved hånden.
Idet det er et online program, mister jeg sommetider fokus fra Lifesum da facebook og sms jo sommetider hopper rundt på min skærm, hvilket kan være en ulempe.

Jeg bruger mest Lifesum som et opslagsværktøj, som gør det lettere for mig at træffe hurtige gode valg i hverdagen.

Hvad har de 2 ting så at gøre med et møde i 1.A? 
Uanset om udfordringen hedder læsning eller vægttab, så er det vigtigt at vi finder den hjælp og støtte vi har brug for at kunne nå målet.

Yrsa og Frode kan se formålet ved at lære bogstaver så de senere kan læse og skrive.

Pen og papir eller Lifesum er gode og nyttige redskaber, til at lære og øve noget nyt med, de kan bruges som rettesnor, resten af dit liv og ligesom Yrsa og Frode er det jo ikke sådan at man behøver at bruge de redskaber resten af livet, for de kommer til at ligge på rygraden og kan altid findes og repiteres efter behov.

Ligesom Yrsa og Frode der til sidst kan bogstaverne uden at øve hele tide, lærte jeg med disse redskaber at tage de gode valg når det gælder mad, helt uden at skulle skrive ned hvad jeg spiser.

Der kan ikke kommenteres på dette indlæg.

Letvægten

copyright © 2015

Letvægten.dk - Strandvejen 8 - 7673 Harboøre - Tlf: 51 32 18 62 - Mail: rikke@letvaegten.dk

Jeg samarbejder med

tryk på billedet for at komme til deres hjemmeside