Er din ferie impulsiv eller planlagt?

Solen er så småt begyndt at titte frem, og vi har lige vendt kalenderen til forår. Og traditionen tro begynder snakken: ”Har I planlagt sommerferie, hvor skal I hen?”

Inden ferien, er der mange som studerer rejsedestinationer eller tager på messe, for at se alle tilbud og muligheder.

Man skaber sig viden og sikre sig et godt udgangspunkt inden man springer ud i en vigtig del af sit liv – nemlig sommerferien.

 

Planlæg din personlige rejse

Ingen har nogensinde planlagt at blive fattig, fed, doven eller dum. De ting sker, når man ikke har en plan” Citat: Larry Winget

Uanset om det hedder sommerferie eller at tabe 14 kilo på 7 måneder, bliver det lettere at få succes, når du er omhyggelig. For det første er det vigtigt, at vide hvor du vil hen, hvor meget coaching du ønsker og sidst men ikke mindst hvor lang tid vil du bruge på det.

Jo mere engagement, viden og tid du lægger i din rejse, jo mere sikker er du på at opnå den drøm du gik ud fra.

 

Spar op

Jeg sparer op til ferien, lige som jeg sparer op til fredags slik.

Først på ugen gennemgår jeg som hovedregel min kalender og vælger herudfra, hvor jeg vil spare og hvor jeg gerne vil have lidt ekstra godt. Eksempelvis sparer jeg lidt på frokosten hvis jeg ved, at jeg skal i byen til aften.

Ferietiden byder ofte på lidt ekstra såsom god mad, vin og is. Her kan jeg vælge at spare desserten for at nyde et glas vin mere eller tage en ekstra bane i poolen, for at lave plads til det hele.

 

Pak kufferten i god tid

Jeg har erfaret, at jeg klarer mig bedst gennem ferier og andre udfordringer ved at spare op på forhånd, dette gør jeg ved at være ekstra opmærksom, finpudser min viden og erfaringer. Jeg starter med forberedelserne i god tid, minimum 14. dage inden min ferie.

Jeg begynder at bruge lifesum app´en til at få finjusterede mine portionstørrelser, ligeledes bliver jeg mere kreativ i forhold til mine måltider og bliver bedre til at finde gode alternativer, såsom friske frugt fremfor slik, kage og andre hapsere. Jeg sørger for at få mig rørt og indarbejdet nogle motions rutiner som f.eks. en aften gåtur, på denne måde har jeg fået pakket nogle gode vaner i kufferten i god tid før min ferie rigtig begynder. Sådan er det med de fleste ting i livet, hvis du i god tid finder ud af hvad det virkelig er du går efter, er det nemmere at nå dit mål.

 

16dec_web

 

Søg den viden du har behov for inden du rejser

Når jeg tager på ferie undersøger jeg om jeg kan drikke vandet, om jeg skal have varmt tøj med til om aftenen og hvilken valuta jeg skal bruge på ferien. Jeg undersøger også hvor mange chips, eller stykker chokolade jeg kan spise lørdag aften. Søg den hjælp og viden du behøver for at lave en god plan. Det giver dig overblik og ro, så du kan læne dig tilbage og nyde hele turen.

 

Vi vælger sjældent samme ferie som alle vores naboer

Der er mange måder at holde drømmeferien på, hvad end det er ”Tour´d Danmark” i campingvogn, charterrejse med all inclusive eller samme lejlighed i Tyrkiet som de sidste 5 år, så er sommerferien noget vi glæder os til og snakker om både før og efter. Vi har alle sammen en ide om vores drømmeferie, det er ikke sikkert at det er den samme som naboens, eller kollegaens, det er noget af det der gør den så speciel. På samme måde burde man snakke med sine venner og kollegaer om sine andre drømme og mål, det er bare sjældent at det sker – det er der plads til på Letvægtens forskellige hold, her er plads til alle, uanset hvilken vægt og krop du drømmer om.

Planlæg din næste rejse, hvad end det er en uge til Frankrig, eller om det er en livstilsændring der skal vare resten af livet. Jeg kan ikke hjælpe dig med den første del, men ved en hel masse om den sidste.

 

Jeg ønsker jer alle den bedste tur!

Der kan ikke kommenteres på dette indlæg.

Letvægten

copyright © 2015

Letvægten.dk - Strandvejen 8 - 7673 Harboøre - Tlf: 51 32 18 62 - Mail: rikke@letvaegten.dk

Jeg samarbejder med

tryk på billedet for at komme til deres hjemmeside