Marengstærte

marengsKager smager dejligt og de behøver ikke at være tunge og kaloriefyldte

Prøv denne skønne marengskage som ikke bare ser flot ud men også smager frisk og lækkert.

Jeg bruger den ofte som en dessert eller som fin erstatning for “det med føde” som kaffebordet her på min egn skal indholde.

 

 

 

 

Det skal du bruge:

4 stk ægge hvider

2 dl. Strøsukker

1.tsk. Vaniljesukker

1. spsk. majsstivelse

250 g. Græsk yoghurt, gerne thise 0,2%, da den har en cremet konsistens

2 dl. frugt eks. hindbær, brombær blåbær

Revet limeskal

 

Sådan gør du:

Pisk ægge hviderne stive.

Tilsæt sukker, lidt af gangen og pisk indtil det er tyk og kompakt.

Vend majsstivelsen i blandingen.

Smør blandingen ud i en cirkel ca. 20 cm i diameter på en plade med bagepapir.

Fordel den ud mod siderne, så den bliver højere i kanterne.

Bages ved 125 grader i ca. ½ time

Lad kagen køle af i ovnen.

Smør cremefraiche over og læg frugt ovenpå.

Graneres med limeskal

Mere fest: Riv lidt mørkt chokolade herover.

1140 kalorier i hele kagen

Skriv et svar

Letvægten

copyright © 2015

Letvægten.dk - Strandvejen 8 - 7673 Harboøre - Tlf: 51 32 18 62 - Mail: rikke@letvaegten.dk

Jeg samarbejder med

tryk på billedet for at komme til deres hjemmeside